Sestavine:
-
- 100 g kokosove moke
- 100 g narezanih mandljev
- 100 g narezanih lešnikov
- 100 g mešanih semen (sončnična, lanena, sezam)
- 100 g suhega sadja (suhe marelice, datlji, rozine, brusnice ...)
- ščepec soli
- čajna žlička cimeta
- 80 g masla
- 100 ml medu
Priprava:
- Domače kosmiče, kokosovo moko, narezane mandlje in lešnike zmešamo in damo na pekač. Popražimo na 180 °C, da lepo porjavi in zadiši.
- V ponvici segrejemo maslo in med.
- Zmešamo popražene oreščke s semeni, dodamo sol in cimet. Prelijemo s segretim medom in dobro premešamo.
- Damo nazaj v pečico, da se ravno prav zapeče, okoli 12 min.
- Pečico ugasnemo, zmesi dodamo narezano suho sadje, premešamo in pustimo, da se čez noč ohladi v pečici.