Če povemo po resnici, je ta čokoladno bananin kruh s pirino moko še najmanj podoben kruhu. Bolj je podoben zelo okusnemu kolaču. Prepletajo se okusi banane (pa ne preveč), čokolade (ravno prav) in vse skupaj zaokroži poln okus pirine moke. Da ne omenjamo kako zelo sočno je vse skupaj ... No, pri nas je kruh zdržal ravno toliko, da se je ohladil. Tako, da žal ne moremo postreči z informacijo koliko časa je obstojen :-)
Sestavine:
- 210 g polnozrnate pirine moke
- 130 g dateljnov
- 2 žlice lanenih semen
- 2 žlice kokosovega masla
- sok pol limone
- 4 zrele banane
- 80 g kakava
- 1 pecilni prašek
Postopek:
- V blender ali mešalnik damo dateljne, kokosovo maslo, lanena semena, 3 narezane banane (eno banano pustimo za na vrh) in sok pol limone. Z blenderjem ali mešalnikom mešamo toliko časa, da dobimo homogeno maso.
- V drugi posodi zmešamo moko, kakav in pecilni prašek.
- Tekočo maso iz mešalnika zmešamo s suhimi sestavinami. Nastala masa mora biti kremasta. Če je preveč suha, dodamo še nekaj žlic vode.
- Maso prenesemo v namaščen pekač. Na vrh položimo narezane banane.
- Pečemo na 180 °C približno 40 min.
- Nastalo maso lahko spečemo tudi kot muffine.
Idejo za recept smo našli na blogu Including Cake.